Statii de epurare ape menajere



In urma procesului de tratare a apelor menajere prin fermentarea anaeroba a namolului rezultand biogaz

    2.1 In cazul in care rezulta o cantitate insemnata acesta poate fi arsa intr-un motor de inalta eficienta rezultand curent electric si agent termic.

    2.2 In cazul unor cantitati mici arderea biogazului se poate face in boilere sau direct in arzatoare (flare)

    2.1 In cazul in care se opteaza pentru cogenerare de inalta eficienta este necesara uscarea si desulfurizarea pentru a creste durata de viata a motorului si randamentul obtinerii energiei termice si electrice. Se va opta pentru urmatoarea configuratie:

    - fermentator biogaz
    - desulfurizator biogaz
    - dehidrator biogaz
    - compresor biogaz
    - cogenerare de inalta eficienta
    - arzator biogaz
    - echipament de masura si control

    Societatea nosatra dispune de know-how-ul si experienta pentru implementarea intregului sistem, incepand de la captare pana la sistemul de cogenerare, inclusiv motoarele de inalta eficienta de tip Jenbacher. Societatea noastra are legaturi direct cu producatorii astfel incat pretul final este cel al producatorului fara alti intermediari.

    2.2 In cazul in care se doreste arderea biogazaului in totalitate deoarece nu prezinta rentabilitate din punct de vedere economic atunci se opteaza pentru urmatoarea configuratie:

    - fermentator biogaz
    - compresor biogaz
    - arzator biogaz
    - echipament de masura si control

    Societatea noastra are legaturi directe cu producatorii astfel incat pretul final este cel al producatorului fara alti intermediari

    Echipamentele oferite :

  • Arzatoare verticale biogaz cu 30 m3/h ,50 m3/h ,100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h , 2000m3/h Anti Ex
  • Arzatoare orizontale biogaz cu 30 m3/h ,50 m3/h ,100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h , 2000m3/h Anti Ex
  • Arzatoare mixte(biogaz-alt combustibil fosil)
  • Arzatoare cu camera inchisa
  • Compresoare biogaz
  • Desulfurizatoare
  • Dehidratoare
  • Motoare cogenerare
  • Pompe levigat si pompe submersibile
  • Containere simple si Anti Ex
  • Containere termoizolate si Anti Ex
  • Automatizari si echipamente de masura si control biogaz (analizoare, debitmetru biogaz si manometru biogaz, panouri de control etc)

- Nota : se poate produce la comanda orice tip arzator, compresor sau alt echipament



    Statii tratare levigat prin osmoza inversa

  • Tratare levigat provenite din gropi de gunoi menajer prin osmoza inversa
  • Statie osmoza inversa - tratare levigat

    Echipamente pentru tratarea levigatului prin osmoza inversa

    Osmoza inversa - tratare levigat

    Sistemul pe care vi-l vom oferi in urmatoarea specificatie tehnica foloseste tehnologia cu module cu canale deschise si este numit ROEX 220 DT (tuburi - disc)

    Acest tip de modul este cel mai avansat produs in tratarea levigatului. Se compune din: tub tip manta din fibra de sticla sub turnata sub presiune, in interiorul caruia sunt adunate numeroase discuri hidraulice,asamblate pe un tirant central. Membranele in forma de octogon sunt cuplate cu doua discuri hidraulice pentru a forma intregul osmotic

    Modulul ROEX 220 DT (tuburi disc) este capabil sa trateze levigatul cu o cantitate de SDI de pana la 10 - 15 ori mai mare decat modulele traditionale cu placi in spirala, cu o capacitate remarcabila de regenerare dupa normala spalarea chimica. Sec iunea transversala intre un disc i celalalt in care este gazduita membrana osmotica este de 500 m, acesta este motivul pentru care acest tip de tehnologie reuseste sa trateze levigatul cu o filtrare simplificata si cu un nivel ridicat de regenerare dupa spalarea chimica normala.

    In mod normal, levigatul de la gropile de gunoi este contaminat cu substante organice foarte poluante care ridica valorile COD, BOD5, TOC si compusi azotati, cum ar fi NH4-N, in plus fata de metalele grele, compusi organici halogenati

    Timp de peste un deceniu, tehnica de osmoza inversa a jucat un rol important in tratarea levigatului depozitelor de deseuri. Numai prin acest proces toti contaminantii sunt indepartati din levigat, obtinand un produs purificat pentru descarcare in cursurile de apa de suprafata cu un beneficiu semnificativ pentru mediu.Cu sistemul de osmoza inversa, o tehnologie simpla si sigura, obtinem o solutie optima pentru gestionarea depozitului de deseuri.

    Aceasta tehnologie utilizeaza membrane semi-permeabile si reprezinta cea mai buna tehnica de filtrare a apei, deoarece aceasta nu consta pur si simplu dintr-un obstacol fizic (determinat de dimensiunea porilor) cand moleculele trec, dar exploateaza afinitatea chimica diferita a speciei cu membrana.

    In timpul procesului vor exista formarea a doi curenti: unul din apa purificata numit "permeat" si unul ce contine toate substantele organice si poluantii numiti "concentrati"

    Toate acestea sunt facute posibile datorita principiului fizic al osmozelor inverse, in care presiunea de lucru este mai mare decat presiunea osmotica, intrinseca a lichidului care urmeaza sa fie tratat, care depinde puternic de solidele dizolvate totale (TDS). Forta motrice a procesului este tocmai presiunea de functionare, aceasta presiune trebuie mentinuta mai mare decat cea osmotica.

    Continutul TDS se regaseste in parametrul de conductivitate, o valoare foarte importanta in tratarea lichidelor cu tehnologie de osmoza inversa.

    Principiul osmozelor inverse

    A. Sistem cu o singura etapa - tratament cu percolate de concentratie scazuta

    B. Sistemul cu mai multe etape - tratarea ulterioara a permeatului pentru realizarea parametrilor care corespund normelor impuse de NTPA 001/2001 pentru deversarea in apele de suprafata si eliminarea totala a permeatului de iesire la fabrica de compusi alchil perfluorurati (PFAS)

    Aceasta oferta se bazeaza pe un sistem in trei etape, capabil sa lucreze intre 80-90 de bari pentru etapele 1 si 2 si o statie de presiune inalta (concentrator) cu o presiune de functionare de 120 pâna la 150 bari, cu o capacitate de tratament zilnic a 50 - 200 m3, cu un procent maxim de recuperare a productiei de permeat de 70-75%.