1. Instalatii pentru captarea si arderea biogazului din depozite de deseuri menajere

    Ecologizare gropi de gunoi si depozite deseuri menajere

    Societatea noastra va pune la dispozitie gama completa de echipamente pentru transport, captare, ardere biogaz, colectare levigat si tratarea acestuia.

    1.1 Proiectare depozite deseuri conforme si proiecte inchidere depozite menajere conforme si neconforme.

    Societatea noastra proiecteaza inclusiv amenajarea depozitelor de deseuri menajere conforme si inchidere depozite neconforme. La cerere putem intocmi proiectele necesare in vederea efectuarii lucrarilor de constructii civile si instalatii necesare in vederea captarii si arderii biogazului degajat in depozitele de deseuri menajere.

    Proiectele realizate de societatea noastra sunt eficiente din punct de vedere tehnic cat si economic. Noi propunem varianta optima atat din punct de vedere tehnic cat si economic fie ca este vorba de depozit de deseuri menajere neconform sau conform cu torte statice, biofiltre sau alt tip de instalatie de ardere si captare biogaz. In functie de varianta propusa din proiect se pot face reduceri de costuri.

    - Utilizare de torte statice biogaz

    - Utilizare filtre biologice pentru biogaz

    - Torte si facle ardere biogaz

    Pentru o intelegere mai exacta a variantelor propuse se poate verifica si sectiunea portofoliu.

    1.2 Tevi, fitinguri si accesorii necesare transportului biogazului

    Oferim varianta completa de tevi, fitinguri si accesorii necesare transportului biogazului de la puturile de captare la statiile si substatiile colectoare, la compresor sau la facla ardere biogaz. Putem livra toata gama de elemente de instalatii pentru gaz din PE, HDPE, otel galvanizat, otel inoxidabil conform proiectelor si fiselor tehnice.

    Dimensionarea tevilor, fitingurilor si accesoriilor transportului de biogaz trebuie facuta corespunzator deoarece este nevoie de un flow de gaz corect care sa ajunga la instalatia de ardere biogaz. Daca flow-ul de gaz si concentratia de metan nu coresund atunci pot sa apara deficient intre sistemul de transport biogaz si instalatia de ardere de biogaz.

    Societatea noastra va propune identificarea si dimensionarea corecta a sistemului de transport biogaz format din tevi, fitinguri si accesorii de transport biogaz.

    1.3 Cap put extractie biogaz

    Cap put extractie biogaz este piesa terminala a putului de extractie a biogazului si prin constructia lui se permite preluarea biogazului din put, prelevarea de probe de biogaz si reglarea debitului. Este confectionat din HDPE si se monteaza cu flanse din Al sau otel inoxidabil pe put. Capul de put preia biogazul din putul de captare si il trimite prin tevile de transport catre statiile colectoare pentru a fi mai apoi ars in instalatii de ardere de mare eficienta. Extragerea biogazului se face prin depresiunea creeata de catre blower.    1.4 Racord flexibil biogaz

    Racordul flexibil biogaz poate avea diverse diametre si lungimi si este piesa de legatura dintre capul de put extractie biogaz si teava de transport a acestuia. Acesta asigura o legatura elastica intre aceste doua elemente si este necesar intrucat depozitul de deseuri menajere este instabil si poate suferi deformari si mai ales tasari in timp. Fara racordul flexibil exista riscul smulgerii tevii din capul de put. Este confectionat din otel inoxidabil si se monteaza cu flanse din Al sau otel.

    1.5 Statii si substatii colectoare biogaz

    Statiile si substatiile colectoare de biogaz sunt necesare in cazul depozitelor unde exista mai multe puturi de captare a biogazului. In general se capteaza biogazul de la 1-15 puturi in functie de conformatia depozitului. Pentru depozitele cu suprafata mare si cu un numar de 30-50 puturi se opteaza pentru varianta cu substatii de 10-12 intrari. Substatiile sunt interconectate cu o statie principala unde se afla si facla de ardere biogaz.

    Statiile colectoare biogaz sunt confectionate din otel sau HDPE functie de cerintele proiectului si sunt prevazute cu stuturi de prelevare probe, robineti de reglaj, robinet evacuare condens. Pot fi imprejmuite cu gard si acoperis sau pot fi amplasate in container in functie de proiect.

    Se pot executa statii colectoare la cerere dupa proiect in functie de capacitatea tehnica a producatorului.    1.6 Separatoare de condens biogaz

    Separatoarele de condens biogaz se utilizeaza in timpul procesului de fermentare a deseurilor cand se degaja caldura, biogazul produs contine vapori de apa care vor condensa pe timpul transportului catre facla. Condensul care apare trebuie eliminat si transportat la statia de epurare sau osmoza inversa in vederea neutralizarii.

    Utilizarea separatoarelor de condens este necesara in vederea arderii coresupnzatoare a faclei in ideea eliminarii H20 si tratarea fractiunii apa prin osmoza in vederea neutralizarii.

    1.7 Compresor biogaz, Blower biogaz

    Compresorul biogaz, numit si blower biogaz are rolul de a creea subpresiune in vederea extragerii biogazului din interiorul depozitului. Acesta creeaza efectul de vacuum. Este construit respectand toate reglementarile ATEX. Compresorul de biogaz se alege in functie de cantitatea de biogaz estimata a fi produsa de depozitul de deseuri.

    In functie de modul de ardere al biogazului, se poate cupla cu instalatii de tratare si uscare a biogazului.

    Societatea noastra furnizeaza compresoare de biogaz de orice tip si pentru orice aplicatie direct de la producatori consacrati. Compresoarele sunt corelate corespunzator cu sistemul de captare si transport biogaz si faclele de ardere biogaz.

    1.8 Torta ardere biogaz sau facla ardere biogaz.

    Tortele de ardere biogaz sau faclele ardere biogaz sunt elementele principale prin care se realizeaza arderea efectiva. Sint elemente destinate arderii biogazului produs prin descompunerea deseurilor pentru ca acesta sa nu se degaje in atmosfera si sa elibereze metanul.

    In general sunt confectionate din otel inoxidabil, sunt captusite cu material refractar si pot asigura o temperature de ardere de pina la 1500 grade Celsius. Cu cit temperatura de ardere este mai ridicata cu atit cantitatea de noxe ramasa este mai mica (ardere completa). Faclele de ardere biogaz pot functiona in regim automat sau manual.

    Societatea noastra pune la dispozitie orice tip de facla ardere biogaz in functie de depozitul de deseuri menajer care este in exploatare astfel incat sa sa tina cont de evitarea transmiterii poluantilor in atmosfera si ecologizarea corecta a gropii de gunoi dublat de aspectul tehnico/economic si punerea in aplicare a scenariului optim :

    Scenariul optim poate presupune :     

 • Instalare de biofiltre pentru biogaz pe baza de carbon care realizeara filtrare biologica
 • Utilizarea de torte statice (locale) pentru arderea biogazului
 • Utilizarea tortelor si faclelor clasice de ardere biogaz provenit din depozit deseuri menajere.
 •     Pana in momentul de fata societatea noastra a livrat in Romania gama completa de facle adere biogaz incepand cu 30 m3/h, filtre biologice biogaz si torte statice biogaz.

  De obicei faclele ardere biogaz sunt din 50 in 50 m3/h.

 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 50 m3/h
 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 100 m3/h
 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 150 m3/h
 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 200 m3/h
 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 250 m3/h
 • Facla ardere biogaz/torta ardere biogaz 300 m3/h
 • Putem furniza torte pentru arderea biogazului din depozite de deseuri menajere cu capacitate cuprinse intre 30-2000 mc/h

      Tortele de ardere biogaz si faclele verticale sunt executate la comanda de aceea societatea noastra a comercializat si torte de 30 m3/h, 120 m3/h sau alte dimensiuni specifice.

      Tortele si faclele ardere biogaz se produc la comanda in functie de cantitatea de biogaz estimata in depozit. Ele au toate certificarile necesare si repecta standardele imuse de U.E.

      ISO 9000, ISO 9001

      ISO 14000, ISO 14001

      Echipamentele pe care le livram sint insotite de Certificat de Conformitate si de garantie si de manual de utilizare. Se asigura punerea in functiune, instruirea personalului, service in garantie si post garantie si Start Up.

      Colaboram si lucram doar cu producatori care respecte toate reglementarile de mediu, anti ex si de productie cerute de normele U.E.

      1.9 Container echipamente biogaz

      Container biogaz se utilizeaza pentru diverse echipamente. In functie de cerinte, o parte a echipamentului pentru extragerea si arderea biogazului poate fi amplasat in containere. Acestea pot avea diverse dimensiuni, pot fi izolate sau nu, pot fi prevazute cu senzori pentru detectarea metanului, usi, ferestre, aer conditionat si ventilatii.

      Cu alte cuvinte, diverse elemente ale instalatiei de captare si ardere biogaz poate fi introdusa in containere special anti ATEX si anti incendiu. Aceste containere se utilizeaza atunci cand conditiile de proiecatre o impun pentru a se evita riscurile inutile de incendiu, explozie sau conditiile vitrege de mediu.

      Elementele incastrate in containere sunt mai bine protejate si functioneaza la parametri optimi avand o durata de viata mai mare.      1.10 Elemente de masura si control aparametrilor biogazului, automatizari, panouri de control

      Societatea noastra livreaza intreaga gama de aparate necesare determinarii parametrilor biogazului produs in depozitele de deseuri menajere, pentru detectarea prezentei metanului in spatii inchise, controlul arderii, automatizarea procesului de extragere si ardere a biogazului.Interconectare SCADA.

      Gama presupune echipamente diverse la un simplu analizor portabil pana la automatizarea integrala sistemului de ardere biogaz.

      1.11 Filtre biologice biogaz sau biofiltre pentru biogaz

      In situatia in care continutul de metan din biogaz este mai mic de 20% se poate opta pentru solutia de a elimina metanul prin filtrare cu tocatura de lemn si carbune activ. Periodic este necesara inlocuirea elementului filtrant. Acest element este considerat un consumabil.

      Filtrele biologice sunt necesare in care depozitele menajere nu au suficient biogaz pentru a fi ars intr-o torta clasica. Aceasta este o metoda eficienta din punct de vedere al reducerii polurii si degajarii metanului in atmosfera cat si din punct de vedre economic.

      1.12 Torte statice ardere biogaz

      In cazul degajarii unor cantitati mai mici de biogaz sau pe perioada exploatarii unui depozit conform (daca se doreste arderea biogazului degajat) se pot monta direct pe puturile de extractie a biogazului torte statice. Acestea ard biogazul degajat si pot functiona in regim manual sau automat.

      Tortele statice biogaz pot fi mutate pe masura ce cantitatea de biogaz dintr-o celula a fost arsa si se poate trece la alta celula.

      1.13 Pompe levigat

      Pompele levigat sunt special destinate pomparii levigatului produs in urma procesului de fermentatie din depozitele de deseuri menajere. Pot fi cuplate cu sisteme de masurare a nivelului pentru a functiona in regim automat.

      Societatea noastra pune la dispozitie gama complete de pompe levigat folosite in urma procesului de transport si tratare a levigatului.