Statie containerizata tratare biogaz si cogenerare

    Statia container de tratare biogaz si cogenerare energie electrica si termica este de interes pentru administratorii depozitelor de deseuri menajere si administratorii statiilor municipale de tratare a apelor menajere.

    De ca sa ardeti biogazul captat doar facla cind puteti produce curent electric? Daca captati intre 200 si 500 mc/h putem instala o astfel de statie. Perioada de amortizare a investitiei este foarte scurta iar ca reultat obtineti independenta energetica si reducerea semnificativa a costurilor si rezolvarea problemelor legate de mediu.

    In conditiile majorarilor de pret pentru energia electrica va sugeram sa deveniti prosumator pentru a produce curent electric cu posibilitatea de a-l folosi atunci cind aveti nevoie si energie termica pentru incalzirea spatiilor de birouri sau tehnice. Indiferent de formula vizata, rezultatul scontat este acelasi - diminuarea costurilor si obtinere de profit.

    Conform normelor recent aprobate de ANRE se poate face compensare cantitativa pe o perioada de timp determinata.

    Sistemul containerizat este usor de amplasat si racordat. Acesta este format din statie de dehidratare si desulfurare a biogazului si motor de cogenerare cu putere 100-200 Kw conform schemei:

    Statia container de tratare biogaz si cogenerare energie electrica si termica este o solutie concreta ce rezolva probleme multiple:

    In conditiile cresterii preturilor la energie electrica si gaze o astfel de investitie este rentabila si are termen scurt de recuperare a investitiei, deserveste municipalitatile locale atat prin scadearea costurilor, cat si oferirea de energie catre populatie si rezolva probleme legate de mediu.