Instalatii de mici dimensiuni

Sistemul de biogaz pentru gospodarii familiale este compus din : fermentator de 6 - 10 m cubi, tevi, acumulatoare instalatii de purificare a gazului si aparatura pe biogaz (orice tip de aparatura electrocasnica folosita in gospodarii care functioneaza pe biogaz) si generatoare de energie pe biogaz. Sistemul este folosit in gospodarii si utilizeaza deseurile animaliere, paie (fan) reziduu uman si resturi de mancare.

Structura : instalatia de biogaz pentru gospodarii este alcatuita din : fermentator si acumulatoare de biogaz. Fermentatorul are o capacitate de 6 10 m3. Acumulatorul de biogaz are dimetru de 1.6 metri si inaltime de 0.6 m si o capacitate de stocare de 1- 3 m3.

2) Caracteristici:

1 Usor de construit
2 Poate fi utilizat material organic (paie, fan, iarba)
3 Usor de mentinut
4 Durabile
5 Sigure
6 Costa putin

1.Usor de construit
Un zidar instruit poate sa construiasca instalatia in 2 zile.2.Aria deseurilor care pot fi folosite este deosebit de larga incluzand atat lichide cat si solide:


Poate fi folosit ca material de fermentare : deseu animalier, paie ,iarba,

3 Usor de mentinut
Procesul de fermentatie are loc in fermentator astfel ca nu exista posibilitatea ca dioxidul de carbon sa se degaje . In cazul in care sunt scapari de gaze acestea se ved usor si tubul se poate repara pe loc. De asemeni capacul fermentatorului este suficient de mare astfel incat circulatia aerului este foarte buna.

4 Durabil
Fermentatorul din beton are o durata de viata de peste 30 de ani. Acumulatorul din fibra de sticla dublata de plastic are o durata de viata de peste 10 ani si se poate inlocui in caz ca se degradeaza. In concluzie instalatia tine 30 de ani.

5 Sigur
In momentul scoaterii acumulatorului de gaz, in interiorul fermentatorului nu mai ramane biogaz astfel incat posibilitatea otravirii este 0 si de asemeni capacul de 1.5 m diametru are capacitatea sa retina suficient aer proaspat inautru astfel incat circulatia aerului este mentinuta permanent.