Inchidere depozite de deseuri menajere neconforme in Romania

    Datorita directivelor la nivel European, Romania este nevoita sa inchida toate gropile de gunoi neconforme, corespunzator. Datorita nerespectarii normelor privind depozitele de deseuri se admit doua probleme majore legate de mediul inconjurator : poluarea solului aferent gropii de gunoi si poluarea atmosferei si a solului datorita in special cantitatii de nitriti si a metanului si alte substante toxice care apar la descompunerea deseurilor menajere.

    Inchiderea depozitelor de gunoi menajer este obligatorie ca rezultat al directivelor U.E. privind mediul inconjurator si evitarea procedurii de INFRINGEMENT. In cazul in care obligatiile statului Roman privind inchidrea corecta a gropilor de gunoi nu sunt realizate, atunci Comisia Europeana poate emite pretentii judecatoresti si financiare pentru plata unor sume de bani considerate ca fiind penalizari.

  Inchidere depozit menajer neconform comuna Cristian, Judetul Sibiu, 2017.

     Agregatul este compus din :

    Tevi, fitinguri si accesorii necesare transportului biogazului de la puturile de captare

    Substatiile colectoare si statiile colectoare biogaz

    Cap put extractie biogaz

    Compresor biogaz Blower

    Facla ardere biogaz 300 m3/h si panou de control si automatizari

cap put extractie biogaz
facla ardere biogaz


    Pentru a respecta toate procedurile in vigoare si pentru inchiderea corecta a depozitelor de gunoi astfel incat sa fie protejate ariile de mediu mai sus mentionate trebuie atinsi o serie de pasi :


1. Se face o preanaliza unde se obtine cantitatea corecta de biogaz obtinuta din depozit
2. Se dimensioneaza tevi, fitinguri si accesorii necesare transportului biogazului
3. Constructorul impreuna cu firma de consultanta studiaza varianta optima pentru implementarea sistemului de tevi prin care urmeaza sa se colecteze biogazul
4. Dimensionarea corecta a sistemului de colectare si a tevilor de colectare
5. Dimensinarea compresorului si alte agregate necesare (dispare)
6. Dimensionare instalatie ardere biogaz
6.1 Torte statice biogaz
6.2 Filtre biogaz
6.3 Facle ardere biogaz
6. Oferta financiara proiect

    Compania noastra ofera echipamentele necesare pentru astfel de proiecte la preturi competitive. Toate componentele necesare sunt la pret de producator si in proportie de 70 80 % se produc la comanda.

    Echipamentele oferite :

 • Facle ardere biogaz numite si Arzatoare verticale biogaz : 30 m3/h ,50 m3/h ,100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h , 2000m3/h Anti Ex
 • Facle ardere biogaz numite si Arzatoare orizontale biogaz cu 30 m3/h ,50 m3/h, 100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h, 2000m3/h Anti Ex
 • Compresoare biogaz
 • Desulfurizatoare
 • Dehidratoare
 • Pompe levigat si pompe submersibile
 • Containere simple si Anti Ex
 • Containere termoizolate si Anti Ex
 • Automatizari si echipamente de masura si control biogaz (analizoar, debitmetru biogaz si manometru biogaz, panouri de control etc)
 • Pentru oferta generala completa vizualizati sectiunea Produse

- Nota : se poate produce la comanda orice tip arzator, compresor sau alt echipament


  Inchidere depozit menajer conform in Romania

    In principu, depozitele nou infiintate respecta prin proiect normele impuse de U.E. Din punct de vedere tehnic agregatele si echipamentele sunt aceleasi cu cele mentionate in sectiunea 1.1 ( depozite neconforme ) . Diferentele majore se regasesc indeosebi la sistemul de colectare a gazului si la reteaua de tevi si pipes aferenta acestuia. De cele mai multe ori acest sistem este ,, pe verticala ,, si poate servi inclusiv un sistem de cogenerare de inalta eficienta ( deoarece durata de viata a gropii de gunoi este foarte mare si se obtine biogaz in permanenta ). Totusi pentru ca biogazul sa fie ars pentru producere de energie termica si energie electrica acesta trebuie tratat. De aceea este necesar sa fie achizitionate un uscator si desulfurizator. Durata de viata este de 30 de ori mai mare iar randamentul arderii biogazului este considerabil mai mare. Lipsa dezumidificatorului si a desulfurizatorului poate reduce durata de viata a motorului sau boilerului, deoarece acidul sulfuric favorizeaza reactia de coroziune.

    Echipamentele oferite :

 • Arzatoare verticale
 • Arzatoare mixte (biogaz-alt combustibil fosil)
 • Arzatoare cu camera inchisa
 • Compresoare biogaz
 • Desulfurizatoare
 • Dehidratoare
 • Motoare cogenerare
 • Popme levigat si pompe submersibile
 • Containere simple si Anti Ex
 • Containere termoizolate si Anti Ex
 • Automatizari si echipamente de masura si control biogaz (analizoare, debitmetru biogaz si manometru biogaz, panouri de control etc)
 • - Nota : se poate produce la comanda orice tip arzator, compresor sau alt echipament

      In cazul in care in urma studiilor privind catitatea potentiala de biogaz obtinut din depozitul de deseuri municipal, se observa ca volumul de gaz este insuficient pentru cogenerare de inalta eficienta sau ineficient din punct de vedere economic, atunci se va utiliza acelasi echipament folosit in sectiunea 1.1 depozite neconforme, bineinteles fara utilizarea uscatorului.


    Filtre biologice biogaz pentru depozite de deseuri si gropi de gunoi

      In cazul depozitelor de deseuri si gropi de gunoi unde cantitatea de metan este in jurul valorii de 20 % procente sau mai putin de aceasta valoare si arderea biogazului nu se realizeaza cu ajutorul faclelor de ardere clasice, atunci se utilizeaza ca si solutie tehnica filtrele biologice.

      Filtrele biologice sunt folosite pentru captarea si degradarea biologica a substantelor toxice ce provin din biogaz.

      In cazul in care continutul de metan din biogazul degajat din depozitele menajere dupa inchidere este inferior procentului de 20 % nu se justifica economic aplicarea degazarii active si a arderea biogazului.

      Solutia o poate reprezenta montarea de filtre biologice pe puturile de captare care au rolul de a neutraliza metanul. Aceste filtre au in componenta carbune activ si lemn sub forma unui cartus care poate fi inlocuit atunci cand este necesar.

      Pentru mai multe detalii vizualizati sectiunea produse.