Resturi menajere orasenesti

Inchidere depozite neconforme

Datorita directivelor la nivel European Romania este nevoita sa inchida toate gropile de gunoi neconforme. Datorita nerespectarii normelor privind depozitele de deseuri se admit doua probleme majore legate de mediul inconjurator : poluarea solului aferent gropii de gunoi si poluarea atmosferei si a solului datorita in special cantitatii de nitriti si a metanului si alte substante toxice care apar la descompunerea deseurilor menajere.

Inchidere depozit neconform comuna Cristian, Judetul Sibiu, 2017.

Agregatul este compus din cap put extractie biogaz, tevi colecoare biogaz, colector biogaz, compresor biogaz, facla ardere biogaz 300 m3/h si panou de control si automatizare.

cap put extractie biogaz
facla ardere biogaz


Pentru a respecta toate procedurile in vigoare si pentru inchiderea corecta a depozitelor de gunoi astfel incat sa fie protejate ariile de mediu mai sus mentionate trebuie atinsi o serie de pasi :


1. Se face o preanaliza unde se obtine cantitatea corecta de biogaz obtinuta din depozit
2. Se dimensioneaza capacitatea arzatorului si a compresorului in functie de estimari
3. Constructorul impreuna cu firma de consultanta studiaza varianta optima pentru implementarea sistemului de tevi prin care urmeaza sa se colecteze biogazul
4. Dimensionarea corecta a sistemului de colectare si a tevilor de colectare
5. Dimensinarea compresorului si alte agregate necesare
6. Oferta financiara proiect

Compania noastra ofera echipamentele necesare pentru astfel de proiecte la preturi competitive. Toate componentele necesare sunt la pret de producator si in proportie de 70 80 % se produc la comanda.

Echipamentele oferite :

 • Arzatoare verticale biogaz : 30 m3/h ,50 m3/h ,100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h , 2000m3/h Anti Ex
 • Arzatoare orizontale biogaz cu 30 m3/h ,50 m3/h ,100 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h ,250 m3/h, 300 m3/h, 350 m3/h, 500 m3/h, 1000 m3/h , 2000m3/h Anti Ex
 • Compresoare biogaz
 • Desulfurizatoare
 • Dehidratoare
 • Pompe levigat si pompe submersibile
 • Containere simple si Anti Ex
 • Containere termoizolate si Anti Ex
 • Automatizari si echipamente de masura si control biogaz (analizoare,debitmetru biogaz si manometru biogaz ,panouri de control etc)

- Nota : se poate produce la comanda orice tip arzator, compresor sau alt echipament


Depozite gunoi menajer municipale nou infiintate

In principu, depozitele nou infiintate respecta prin proiect normele impuse de U.E. Din punct de vedere tehnic agregatele si echipamentele sunt aceleasi cu cele mentionate in sectiunea 1.1 ( depozite neconforme ) . Diferentele majore se regasesc indeosebi la sistemul de colectare a gazului si la reteaua de tevi si pipes aferenta acestuia. De cele mai multe ori acest sistem este ,, pe verticala ,, si poate servi inclusiv un sistem de cogenerare de inalta eficienta ( deoarece durata de viata a gropii de gunoi este foarte mare si se obtine biogaz in permanenta ). Totusi pentru ca biogazul sa fie ars pentru producere de energie termica si energie electrica acesta trebuie tratat. De aceea este necesar sa fie achizitionate un uscator si desulfurizator. Durata de viata este de 30 de ori mai mare iar randamentul arderii biogazului este considerabil mai mare. Lipsa dezumidificatorului si a desulfurizatorului poate reduce durata de viata a motorului sau boilerului, deoarece acidul sulfuric favorizeaza reactia de coroziune.

Echipamentele oferite :

 • Arzatoare verticale
 • Arzatoare mixte (biogaz-alt combustibil fosil)
 • Arzatoare cu camera inchisa
 • Compresoare biogaz
 • Desulfurizatoare
 • Dehidratoare
 • Motoare cogenerare
 • Popme levigat si pompe submersibile
 • Containere simple si Anti Ex
 • Containere termoizolate si Anti Ex
 • Automatizari si echipamente de masura si control biogaz (analizoare, debitmetru biogaz si manometru biogaz, panouri de control etc)

- Nota : se poate produce la comanda orice tip arzator, compresor sau alt echipament

In cazul in care in urma studiilor privind catitatea potentiala de biogaz obtinut din depozitul de deseuri municipal, se observa ca volumul de gaz este insuficient pentru cogenerare de inalta eficienta sau ineficient din punct de vedere economic, atunci se va utiliza acelasi echipament folosit in sectiunea 1.1 depozite neconforme, bineinteles fara utilizarea uscatorului.


Filtre biologice biogaz pentru depozite de deseuri si gropi de gunoi

In cazul depozitelor de deseuri si gropi de gunoi unde cantitatea de metan este in jurul valorii de 20 % procente sau mai putin de aceasta valoare si arderea biogazului nu se realizeaza cu ajutorul faclelor de ardere clasice, atunci se utilizeaza ca si solutie tehnica filtrele biologice.

Filtrele biologice sunt folosite pentru captarea si degradarea biologica a substantelor toxice ce provin din biogaz.

In cazul in care continutul de metan din biogazul degajat din depozitele menajere dupa inchidere este inferior procentului de 20 % nu se justifica economic aplicarea degazarii active si a arderea biogazului.

Solutia o poate reprezenta montarea de filtre biologice pe puturile de captare care au rolul de a neutraliza metanul. Aceste filtre au in componenta carbune activ si lemn sub forma unui cartus care poate fi inlocuit atunci cand este necesar.